29/10/09

DESCRIPCIÓ COMPANYA

El dimecres 28/10 a classe de comunicació, vam exposar les descripcions dels companys. Va haver-hi gran varietat de recursos; làmines, vídeos o jocs, encara que la majoria eren Power Point.
He de dir que varia molt la presentació exposada a classe amb les transicions i animacions, i sobretot amb la música ambiental que vaig posar.
Per aquesta raó, us demanaria que abans de posar la presentació, inicieu la cançó que adjunto, per tal que sigui una mica més real.
Per veure la descripció que van fer sobre mi, podeu entrar al bloc de Raquel Fernández

Aquest resultat no hauria estat el mateix si no haguéssim fet a TIC unes classes dedicades a presentacions. Des de sempre, la majoria estàvem acostumats a posar en un power lletra o les idees principals, i no pas imatges.
Les idees que hem de tenir presents per elaborar una presentació són:
- no posar com a text allò que vols dir
- afegir imatges per captar atenció
- posar-hi un fons adequat al contingut
- el número de diapositives que siguin les adients segons el tema a tractar, no perquè tingui moltes a de ser més correcte sinó que potser amb una o dos ja pot estar bé.

A partir d'aquí penso que el resultat canvia bastant i estic orgullosa d'aquest, perquè amb més imatges i poca lletra capta més l'atenció del públic i facilita l'enteniment del contingut.

21/10/09

SEMINARI 20/10 - 22/10

Aquesta setmana només em pogut gaudir del dimarts, ja que dijous no hi haurà classe.
Feia un parell de dies que estava desitjant que aquest dia arribés, per què? Doncs perquè havíem de mostrar als companys un objecte que ens recordés o que tingués algun significat de la nostra infància.

Tenia ganes de mostrar el meu, però també de veure els objectes dels meus companys/es. Va haver-hi molta varietat:
- Dibuixos
- Figura de fang (pollet)
- Revista de l’escola
- Un llibre propi
- Una samarreta signada
- La primera llibreteta (agenda)
- Contes / llibre de lectura
- Xumet
- Àlbum de fotos

Va ser un moment del dia que segurament tothom va tenir molts records, ja sigui positiu com negatiu.

A més, vam poder gaudir d’un conte que ens va explicar la nostra companya Jessica amb una mica de suport en el moment del llop. Va ser la primera llavors era normal que estigués nerviosa, tranquil•la Jessica que passarem totes per aquest moment!

I també, vam poder conèixer una nova notícia “Los profesores no pueden llevar vaqueros”, que tal com ja es va comentar al seminari era una notícia que impactava amb el títol, però que a la vegada tenia una mica de raó. Era una escola on els infants han de portar uniforme, per tant si els mestres no donen exemple qui l’ha de donar?
Per tenir més informació visiteu la vanguardia.
Penso que va ser un dia bastant complet, però ple de moments emotius.

PD: la setmana del 13/10 - 15/10, no va haver-hi classe ja que van ser hores dedicades a entrevistes personals.

14/10/09

BLOGOSFERA

Tal com sabeu, un dels treballs de l'assignatura de TIC, és fer una blogosfera. La Mireia Garcia, l'Elena Juncà, l'Ana Porcar, el Francisco Caballero, l'Elisa Capellades i jo, vam decidir crear un bloc i a partir d'aquest compartir informació i intercanviar-la.

El tema que tractarem en aquest bloc serà les noves tecnologies, per tant el nom del nostre bloc és TIC-TAC.

El que farem a partir d'aquest moment serà buscar notícies, pàgines web's, informació sobre les TIC o TAC en infantil, entre altres.

Us convido a compartir aquest treball amb vosaltres i com ja sabeu si us agrada i voleu fer algun comentari o pregunta, podeu fer una aportació. Nosaltres en tot moment estarem disposats a participar-hi i respondre a qualsevol dubte.

13/10/09

SEMINARI 06/10 - 8/10

El dia 6 d’octubre, la meva companya Gemma Ibañez i jo havíem d’explicar a la resta de companys/es una notícia actual. La notícia que ens va semblar més impactant i rellevant va ser la següent: La “gorda” y el “llorica” de la classe.

Aquesta notícia la vam trobar en diferents fonts d’informació, la procedent del País que era bastant detallada, en canvi la del Periódico era bastant general i curta. Això ho vam exposar també, perquè s’adonessin que canvia molt l’origen de la informació.

 Al finalitzar, els hi vam proposar dues activitats:
-  Fer una petita representació de la notícia.
-  Fer un debat amb dos grups; un grup defensaria la postura de la mestra il’altre a favor dels alumnes/pares.

En un primer moment estaven d’acord en fer la representació, però al exposar la segona opció van voler realitzar el debat.

Aquest debat va anar molt bé, ja que defensaven amb molta claredat la seva postura, tot i que uns participaven més que altres. Van haver-hi companyes que tenien el paper assignat, com la mestra, una mare i una alumna, llavors a partir d’aquí la resta de companyes defensaven o l’atacaven, partint de la seva postura.

Us mostro aquest bloc on es comenta aquesta notícia, ja que considero que és bastant interessant llegir-ho perquè mostra molts punts dels quals em parlat al seminari. Així podreu reflexionar sobre el tema tractat.

4/10/09

SEMINARI 29/09 - 01/10

Les sessions de seminari d'aquesta setmana han tingut finalitats diferents;
El dia dimarts 29, vam conèixer tots els treballs que farem durant aquest semestre, que són:
  1. Llegir el llibre Educació i vida quotidiana
  2. Activitat d'actualitat educativa, Notícia.
  3. Lectura d'un conte (individual)
  4. Activitat sobre l'entorn sonor
En canvi, el dijous 1, ens vam agrupar a l'aula d'informàtica, diferents grups de seminari, amb la finalitat de conèixer una mica més a fons alguns apartats del blink de blanquerna, com: el correu, la búsqueda d'un llibre a la biblioteca online, els apartats de Grups Acadèmics / Espai personal, entre altres.
Considero que va ser una sessió molt útil, sobretot per enviar un correu-e a les companyes sense saber la seva adreça blanquerna.

3/10/09

ACTUALITAT EDUCATIVA 01.10.09

He trobat una notícia a elpais.com que considero bastant interessant. Aquesta notícia tracta de l'acomiadament d'un professor per haver utilitzat "el bloc" com a únic recurs en la seva assignatura.
Estic d'acord amb el que exposen, ja que no es pot utilitzar només el bloc en la metodologia d'una assignatura sinó que han d'haver-hi altres eines de treball.

Penso que abans d'acomiadar-lo el que podrien haver fet és parlar amb ell per veure si podria canviar la seva metodologia, fet que no podem saber si ha succeït perquè no es reflexa al contingut de la notícia.

Recordeu que podeu fer comentaris amb la vostra opinió!

VIDEO EFECTES DELS MITJANS

2/10/09

DELICIOUS

Ja he creat un compte a Delicious. Al principi no sabia com fer-ho, ja que la pàgina sortia en anglès, però gràcies als manuals d'ajuda, ho he pogut aconseguir.

Respecte a la pàgina, trobo que és una bona eina de treball per guardar les teves pàgines "favorites" i també per conèixer altres de noves, que són molt fàcils de trobar gràcies a les etiquetes.  Quan he agregat la primera pàgina web, no pensava que tanta gent la compartia i això m'ha agradat.

Per si algú es troba perdut, us adjunto dos manuals que són semblants però que estan molt bé.
http://www.slideshare.net/eugeniotheran/manual-de-delicious (aquest és del bloC de l'assignatura Gestió de la Informació i TIC)
Espero que us sigui de gran ajuda. Qualsevol cosa no dubteu en preguntar. Bona sort!