3/12/09

DIJOUS 19-11-09 ESCOLA JOAN XXIII

Dijous 19 de novembre, ens tocava fer la visita a l'escola Joan XXIII.

És una escola que va néixer l'any 1968 amb una vocació de fer un servei al barri i que gira al voltant de quatre eixos principals: la formació acadèmica, personal, social i  cristiana.

Aquest centre s'ha adherit al pla pilot, promogut des del Departament d'Educació, en que els alumnes de 1r d'ESO canviaran ells llibres i llibretes per un portàtil i llibres digitals en més de la meitat de les matèries del curs. La iniciativa vol potenciar l'ús de les tecnologies a l'ensenyament apostant per una combinació d'ordinador portàtil i llibre de text digital. 

El professorat farà una important feina per a la correcta i productiva incorporació de les tecnologies i els continguts digitals a l'aprenentatge.Però no només hi ha noves tecnologies a 1r d'ESO, sinó que aquesta innovació comença amb els més petits P-3, P-4 i P-5.

Tal com vam poder observar a la visita, els infants treballen les habituals "fitxes" en un ordinador portàtil o amb pantalles tàctils. Aquests dos recursos, van ser els que més em van cridar l'atenció, sobretot perquè m'imaginava que es faria però d'una forma més controlada.

Segons ens va explicar la mestra, ells van treballant al seu ritme, quan acaben una fitxa els nens són els que canvien de document o pàgina. Aquest fet em va impactar perquè no pensava que infants tan petits dominessin i tinguessin tanta cura amb aquest tipus de material.

Un detall que em va agradar molt va ser quan un nen que treballava amb el portàtil, li tocava relacionar dos idees, però la línia d'unió era molt gruixuda, llavors ell sol va anar a canviar-la agafant una més prima. Explicat així sembla molt fàcil, però es que no ens em d'oblidar que són nens de 3, 4 i 5 anys.
Aquí podeu apreciar la línia gruixuda i després la prima.

Per tant, considero que si els ensenyem des de petits tot pot ser possible d'aprendre, i en aquest cas l'he pogut comprovar amb aquesta visita.